Дизелов автомобил от този клас,се взима с идеята,да се навърта по 30-40 к годишно.Това е доказан факт. Може да има и еднократно изключение!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Значи по твоята логика, 98% от 159-ките 07г. трябва да са между 360 и 480к км.
Аз пък, като човек, занимаващ се с внос на автомобили, ще ти кажа, че такива коли почти не се срещат, например в Милано.
Масово 159 07г. е на 150-250к км. Тук-таме има коли на над 300к, обикновено са такава скръб, че просто не стават да се вземат, колкото и да се връща километража.
Нафтата и тол-таксата в Италия не са съвсем без пари, че да караш като луд. Хората и там правят сметка, да не живеят твърде далеч от работата си, щото не им е много евтино да пътуват.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Толкова крайни обобщения не е добре да се правят. В периода в който се произвеждаше 159 дизел манията в Европа беше най-силна. Дизели се купуваха не само за да се карат много, а и защото като цяло се представяха за по надежни от бензинките. Лично аз взех дизелова защото репутацията на бензиновите 159ки е по-лоша и автоматик има само на 3,2 JTS. Останлите са с некво роботче пак със съмнителна репутация. 159ки преди фейслифта на по 150 000км, че и по малко съм гледал доста. Последно гледах една 2007г, преди Коледа в Германия. Много запазен автомобил, от първи собственик, регистриция, TUV до средата на 2020, пълна сервизна история, човека си пазеше в една папка всяка фактура, два комплекта гуми, слънце - 4990 Евро. Е как да приема, че такъв автомобил в България с транспортни разходи и печалба за автокъщата ще е 3-4000 Евро и то за кола 2009 година?Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m
Comment
-
Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщениеПонеделник-вторник живот и здраве ще я погледна, пък ще пиша. Ще нося лаптоп с кабел(с него си чета 156-цата, не съм го пробвал на 159,но няма логика да не стане), ще огледам за видими течове или удари, гуми, дискове, като цяло общо състояние.
Търсенето ми на 159 приключи, бях в Пловдив на следващия ден и запалих към Смолян, съответно купих смолянската, за която коментирахме преди време. Има си забележките и проблемите, но повечето са дребни работи, ще се включвам в други теми ако не се справя сам с оправянето им, но това напролет. Повечето са козметични, технически парктроника чат пат не работи, единия ксенон не винаги пали, две изгорели крушки отзад и задни дискове за смяна. Това е накратко, вече съм собственик на 159, от стотината километра каране на колата мога да кажа че е точно това което търсих като динамика, комфорт и екстри, останалото времето ще покаже..Ex ALFA 156 1.8TS
Now ALFA 159 1.9JTDm
"How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеЗначи по твоята логика, 98% от 159-ките 07г. трябва да са между 360 и 480к км.
Аз пък, като човек, занимаващ се с внос на автомобили, ще ти кажа, че такива коли почти не се срещат, например в Милано.
Масово 159 07г. е на 150-250к км. Тук-таме има коли на над 300к, обикновено са такава скръб, че просто не стават да се вземат, колкото и да се връща километража.
Нафтата и тол-таксата в Италия не са съвсем без пари, че да караш като луд. Хората и там правят сметка, да не живеят твърде далеч от работата си, щото не им е много евтино да пътуват.
Същото важи и за бензиновите с ГИ. Просто видиш ли такава - бягай надалеч.
Comment
-
Първоначално публикувано от Love Italian cars Покажи съобщениеАбсурд 7-8 годишен дизел да е на под 350 хил км. Това са коли, направени и купени за много каране.
Същото важи и за бензиновите с ГИ. Просто видиш ли такава - бягай надалеч.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Love Italian cars Покажи съобщениеАбсурд 7-8 годишен дизел да е на под 350 хил км. Това са коли, направени и купени за много каране.
Същото важи и за бензиновите с ГИ. Просто видиш ли такава - бягай надалеч.
Заповядай в моят гараж.
В него мога да покажа на всеки един неверник, като теб, две дизелови 159-ки от 2007г.
Едната е на точно 164 000км, километрите излизат в ЕКУ, има и прегледи, и фактури.
Другата е на точно 234 000км, също доказуеми, с повече от един способ.
И двете - лично внесени от мен. Купени лично от собствениците им, не от търговци.
Баста.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеПонеже не обичам да съм голословен.
Заповядай в моят гараж.
В него мога да покажа на всеки един неверник, като теб, две дизелови 159-ки от 2007г.
Едната е на точно 164 000км, километрите излизат в ЕКУ, има и прегледи, и фактури.
Другата е на точно 234 000км, също доказуеми, с повече от един способ.
И двете - лично внесени от мен. Купени лично от собствениците им, не от търговци.
Баста.
На Запад няма балъци да си продават колите, в които има още много хляб, за без пари.
Да, може би има 8 годишни на по 150 хил км. Но със сигурност не струват 5 хиляди евро. А доста повече.
В масовия случай тук ти продават кола на 120-180 хил км по километраж, пък, ако номерът мине, мине. Всеки знае, че го лъжат. Ама за 6-8 хиляди лева какво очакваш да вземеш?
Веднага давам пример с ланча тесис /понеже съм й фен/: в Бг може да намериш и за 3 бона, уж на 150 хил км. В страни, където километрите и измамата на километража наистина значат нещо - тесис на 150 хил км струва минимум три пъти повече.
Comment
-
Чакай, чакай. Не бързай, защото имам още няколко изключения.
Имам VW от 2006г на 178 000км. доказуеми.
Като каза Ланча, имам и такава от 2008г. на 185 000км също доказуеми.
Трябва да видя колко коли има колегата, мога и тях да изредя, ако искаш.
Просто ми омръзна от предубедени хора, които без никакви аргументи, просто решават, че коли под 300хил.км. не се вкарват в БГ.
Тези хора, обикновено не се занимават с внос, не знаят какво попада на търговците, нямат никакъв практически опит, а просто имат една гола предубеденост.
Истината е, че трудно се намират на малко километри, само огромни дизелови лимузини, тип Ауди А8.
По-ниските класове коли, както вече съм доказал, се намират и на съвсем приемливи пробези.
И ще се повторя. Когато изпадне кола на въпросните 350 000км., обикновено е така смазана, че дори да ми я подарят, и да платя за нея само транспорта, после няма как да я съживя, и я отказвам.
Колкото и да връщам километража, веднъж станала грозна и амортизирана кола, не може да стане отново свежа и запазена, колкото и да се боядисва и тапицира. Не става, и не става.Last edited by Scrapera; d.m.y г., 00:04.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеЧакай, чакай. Не бързай, защото имам още няколко изключения.
Имам VW от 2006г на 178 000км. доказуеми.
Като каза Ланча, имам и такава от 2008г. на 185 000км също доказуеми.
Трябва да видя колко коли има колегата, мога и тях да изредя, ако искаш.
Просто ми омръзна от предубедени хора, които без никакви аргументи, просто решават, че коли под 300хил.км. не се вкарват в БГ.
Тези хора, обикновено не се занимават с внос, не знаят какво попада на търговците, нямат никакъв практически опит, а просто имат една гола предубеденост.
Истината е, че трудно се намират на малко километри, само огромни дизелови лимузини, тип Ауди А8.
По-ниските класове коли, както вече съм доказал, се намират и на съвсем приемливи пробези.Много запазено купе, салон и т.н. И някой вярващ ще отиде и ще изсипе една торба с пари с идеята, че кара ауди на 180 хил реални километра
Comment
-
И е така, и не е така.
Едната ми Алфа е на 369 000км. към момента.
Когато я купих на 270 000км. почти всичко беше оригинално по нея, с щампата 96г. Колата беше пазена, и си личеше, затова я взех.
Определено няма нещо, което да не съм пипнал по нея, за да може да пали, да ускорява, да спира, да вози, и да се държи на пътя, почти отлично.
Никога не ме е оставила никъде, и не се е чупило нищо сериозно никога.
Но просто изискванията ми за работата на повечето агрегати са високи, а при по-сериозен пробег, все още работят, но някак-си.
Започва търсене на части от коли на по-малък пробег и смяна, или най-добре нови, оригинални.
Няма да казвам колко пари и часове труд ми е коствало.
С екземпляри на по-скромни километри, желаното усещане за стегната кола, се постига с доста по-малко ремонти.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Пишете така все едно всеки купил си дизелов автомобил в Европа е задължен да кара 20-30хил километра годишно.
Над 400-500к км са много детайлите по които може да се познае колата, че е смазана от каране. Скрапера много добре обесни, че сумата която е нужна за освежаване на кола с такъв голям пробег, както и времето нужно за "реставрация", няма да са изгодни за прекупвачите, както и винаги ще има разлика между оригинален и горубленско намазан автомобил!
п.с. за 12 години от първата ми кола (W123) до момента съм сменил над 20 автомобила и много добре си личи, кой тук говори от собствен опит и кой е предубеден от опита и знания на приятели/познати
Last edited by italfen; d.m.y г., 09:07.Now: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
Comment